Sunday, April 28, 2013

Dacing, bulan, roket, mata, kunci, bunga raya..

erm..mgu depan ke?
ye..minggu depan tarikh mengundi.. kan sibuk kt TV tgh kempen2... buka TV tu kempen tu..TV ni kempen ni.... tp mcm kempen mende yg sama je...haha.. 
iklan pon balik2 yg balik2 yg tu....
adoii.... but no heart feelings k..

saya haruslah ngundi di Tlk Intan, Dun nya Pasir Berdamar.
Calon2nya tau la nama...tp xle kenal sangat ..

so tgklah saya pangkah apa.... parti tupperware xde???



ps: undilah Tok Mun......( tak paham kenapa dia nk jd calon...)

Sunday, April 14, 2013

Allah menguji saya sebab Dia sayang saya

Hari tu hari Sabtu, 16 Mac 2013. hari tu plak..hari sekolah..ganti untuk cuti CNY. walaupun masa CNY saya belumlg bersekolah or bertugas as practical teacher..tp kena lah ikut aktiviti or program sekolah kan..
so pagi2 kol 7 seperti biasa..i drove to school which is dlm 6 minutes dah sampai.. Ye...or maybe less than that.
ok..seperti biasa..dan seperti sekolah2 yanglain.. klu sekolah hari Sabtu bape kerat je murid yang akan datang... Ok fine..takpela.. Student tak ada dalam kelas..diorang lepak library..so I went to library...tgk2 ada sorang je student saya.  takpelah..
saya pon bukak laptop n mula menulis RPH untuk nest Tuesday...ha..gigih tak.. yelah..Monday punya dah siap..proceed la dengan Tuesday. Konon2 taknak penat wat lambat2. Tapi tak sempat abeskan pon...
Before balik sempat sms Dedek tanya nk p umah Syikah tak. Syikah kawan Dedek, n ex jiran kami but still her family live kat taman nearby. Dedek kata ok jumpakat sanalah.. saya pon takde le call mak..bajet mak dah pegi sebab mak kata pagi tu mak ada kelas kat masjid..so I suggest pas kelas tu mak terus p kenduri.
ok..cut short. sampai umah Syikah around 1.30pm.makan2 salam2...saya pon balik..
Dah sampai umah..bukak bonet... aik..mana laptop ni? Tgk seat depan..beg pink aku pon dah takde.. OMG! laptop n beg aku dah kena curi...
Kelam kabut, nervous, risau semua ada..but I didn't cry.. Keep calm..n terus p area umah Syikah tadi. Call Dedek berkali2..n as usual lambat jawab..sah borak dgn member2 dia. 

Ye..itulah ceritanya... laptop saya hilang bersama2 beg saya yang dipenuhi my reference book, student's question paper etc... Ha...sebab tu lah saya dah lama tak blogging..sebab takde laptop untuk menulis.. (alasan sangat padahal since January kot taktulis..)
Now I'm using Emy's laptop. He bought from his friend katanya..sebab aritu tanya dia ada laptop lebih tak. Nak pinjam until June..sampai praktikal abes.. 

Owh..pathetic sungguh saya... now..i have nothing! semua harta saya dah hilang.. Yes..my laptop..my digital camera..i didnt have my own car yet....apatah lg sebuah rumah..

Tapi saya redha dengan takdir yang ditentukan utnutk saya oleh Allah swt. Saya hanyalah insan biasa. Cukuplah dengan apa yang ada.. Allah sayangkan saya..sebab tu Allah uji saya dengan semua ni. Allah nk saya selalu berdoa padaNya..saya tak lalai padaNya.. Mungkin hari saya kehilangan latop tu saya terlupa untuk mengucapkan syukur kepadaNya kerana masih diberi peluang untuk hidup pada hari itu...or maybe saya ada wat sesuatu yang melukakan hati org tua saya..so Allah paid me CASH! 

Ntahlah... tp selepas peristiwa itu saya selalu berdoa ada insan mulia yang jumpa laptop saya dan memulangkan pada saya..or maybe the culprit terupload gambar dia kat folder dropbox saya ke..so I can give ot to the police..haha..ntahlah.. tapi saya rasa harapan je lah kot.. Saya redha sebab Allah nk bagi saya sesuatu yang lebih baik di masa hadapan..insyaAllah... but i really miss my laptop..so many things inside it..lagu, movie, my assignments during MSc, DPLI, pictures... owh........pls..somebody pls return it back to me.. 

Itu je cerita bodoh saya... wanna cry now...