Sunday, January 31, 2010

Saya sayang semua..

SAyA saYAnG dIA, kAmU daN oranG Itu..
SaYa TaK NaK KEhIlaNgan DiA, KAmu Dan ORanG ItU..
**entry ini ditulis sebab saya sgt gembira saya ada kawan yg sudi berkawan dengan saya

Sunday, January 24, 2010

Marathon..taklah marathon sgt..

Agak2..tgk tajuk tu apa yg awak2 fikirkan? Hmm..saya pegi lari marathon..? Owhh..mungkin tidak. Sebenarnya marathon yg di maksudkan adalah marathon tgk movie kat cinema.. Tapi tak berapa marathonlah sebab 2 movie 2 hari..maknanya..1 hari 1 movie.. itu semua berlaku secara tidak sengaja..
Kenapa tidak sengaja? Pertama sebab bosan sgt. Kedua sebab tension dgn seseorang. Ketiga sebab dah lama tak berfoya2..haha..

Ok..cerita yg pertama ialah LEGION. Yang ni tgk kat Sunway Pyramid. Teman menonton movie..haruslah adik saya..hihi. Ye..saya mana de bf nak p tgk wyg sesama. Utk movie Legion ni oklah..out of 5 stars saya bagi 3.8 kot..haha..boleh tak point8?
Cerita pasal malaikat, anak yg bakal lahir etc.. Ada gak scene dia yg quite bored sebab lembab sgt nak sampai part yg scary..tp part yg best saya rasa ms granny tu jd hantu..siap panjat2 siling..huh..dasat!

Synopsis from TGV Cinemas: An out-of-the-way diner becomes the unlikely battleground for the survival of the human race. When God loses faith in Mankind, he sends his legion of angels to bring on the Apocalypse. Humanity's only hope lies in a group of strangers trapped in a desert diner and the Archangel Michael.

Cerita yang kedua plak ialah SHERLOCK HOLMES. Ok..mmgg citer ni dah kuar lama..tpp tak sempat nak p tgk. n again teman tengok wyg saya tetap adik jugak..hahaha. Ye..ni tgk ptgg kol 2 hari Sabtu 23 hb. ye..hari ini sgt tension sebab ada oprg telah buat saya bengang dan marah. Jadi saya nak release tension saya ajak adik tgk wyg kat Pavillion..hmm puas hati!! Haha..
Sherlock Holemes out of 5 I give 4 kot.. best cerita ni. Penyiasat yg sgt bagus..pandai dan tepat! Suka suka...

Synopsis:Robert Downey Jr. brings the legendary detective to life as he has never been portrayed before. Jude Law stars as Holmes' trusted colleague, Watson, a doctor and war veteran who is a formidable ally for Sherlock Holmes. Rachel McAdams stars as Irene Adler, the only woman ever to have bested Holmes and who has maintained a tempestuous relationship with the detective. Mark Strong stars as their mysterious new adversary, Blackwood. Kelly Reilly will play Watson's love interest, Mary.

Ingat nak p tgk Avatar..takpelah. Cukuplah 2 movie.. Tp klu ada org nak belanja ok gak!haha.. (*0*)v

Wednesday, January 20, 2010

Haven't Met You Yet by Michael Buble

Dah lama kuar lagu ni tp baru skrg teringat nak post..hehe.. Sgt suka lagu ni since day 1 dgr.. Sgt catchy n vid clip pon best.. Rasa cam nak menari je mcm org dlm tu..tp ko pandai menari ke?hahaha.. Enjoys..




I'm Not Surprised
Not Everything Lasts
I've Broken My Heart So Many Times,
I Stop Keeping Track.
Talk Myself In
I Talk Myself Out
I Get All Worked Up
And Then I Let Myself Down.

I tried so very hard not to loose it;
I came up with a million excuses,
I thought I thought of every possibility,

And I know some day that it’ll all turn out,
You'll make me work so we can work to work it out,
And I promise you kid that I give so much more than I get~ mmm.......
I just haven't met you yet.

Mmmmm ....

I might have to wait,
I’ll never give up,
I guess it's half timin', and the other half's luck,
Wherever you are,
Whenever it's right,
You'll come outta nowhere and into my life.

And I know that we can be so amazin',
And baby your love is gonna change me,
And now I can see every possibility, mmmmmm....

Somehow I know that it’ll all turn out,
You'll make me work so we can work to work it out,
And promise you kid, I'll give so much more than I get, mmmm....
I just haven't met you yet.

They say all’s fair
in love and war
But I won’t need to fight it,
we'll get it right an',
we'll be united

Instrumental

and I know that we can be so amazin',
And bein' in your life is gonna change me,
And now I can see every single possibility, mmmmmm

And someday I know it'll all turn out,
And I'll work to work it out,
Promise you kid I’ll give more than I get
Than I get, than I get, than I get.

Oh, you know it'll all turn out,
and you'll make me work so we can work to work it out,
And promise you kid to give so much more than I get, yeah
I just haven't met you yet.

I just haven't met you yet,
Oh, promise you kid,
To give so much more than I get.

I said love love love love love love love.....
I just haven't met you yet
Love love love .....
So doy day ay ay ay, ay ay yeah
I just haven't met you yet!

Friday, January 15, 2010

Sedih jugak..

Tadi petang saya call seorang kawan saya yang sama2 belajar dengan saya yntuk program Master ni..tp dia amik course lain. Hmm..saya tanya dia semester ni dia amek tak subjek environmental management sebab klu dia amik saya nak bg dia nota saya. Tapi...lain plak berita yang saya dpt..

Hmm..dia telah di-dismiss oleh pihak fakulti.. Alasan pointer dia tak cukup kuat n sem depan dia takleh nak teruskan..dia takleh cope up dgn pembelajaran nnt. Hmm..saya rasa sedih sgt.. sebab kami mmg berimpian untuk mendapatkan ijazah Master ini bersama2. kami isi borang sama2..daftar sama2..n last semester..kelas Numerical Method sama..so kami study sama2 untuk final exam.

Bila saya dpt tahu dia tak dpt sambung..saya sgt sedih.. Musnahlah impian dia untuk mendapatkan Master..dan sedikit sebanyak semangat saya turut pudar.. Yelah..klu dia jatuh saya nasihatkan dia..bila saya jatuh dia nasihatkan saya..jadi kami saling bantu membantu..

saya pon tak paham kenapa fakulti tak bg dia teruskan study.. 1 paper je pon dia kena repeat n some more paper yg lain bukan dia tak cemerlang! Saya betul2 tak paham apa yg sebenarnya dekan fakulti saya mahukan?

Last Wednesday..ada perjumpaan dengan dia. Kata perjumpaan untuk berbincang..tp solutionnya semua dia yang buat. Kesian student2 especially part time student macam saya.. Ntahlah..apa yang si dekan mahukan say apon tak pasti.. Adakah dia lebih mementingkan kuantiti dr kualiti? Saat2 itu saya terasa mahu quit je belajar..sebab rasa mcm dekan tu takk menjaga kebajikan student..nak kena dgfr cakap dia je..pelik pelik..

Hmm..kepada en kawan...saya doakan yang terbaik dalam hidup kamu ye! Mungkin boleh apply Master kat U lain plak ke.. I love u n dont let this get u down k.. Chiayok!!

Kepada cik dekan...tolonglah jaga hati kami sama. Ye..management mmg byk masalah..abis..masalah kami camne? Cik dekan tolong byrkan yuran kami semester depan boleh???

Gerhana Matahari Separa

Pagi tadi tengok berita channel mana tah.. dikatakan harini 15 Jan 2010 akan berlaku gerhana matahari separa. Gerhana ini diramalkan akan berlaku antara pukul 3.30 ptg sehingga 6.00 ptg.. Gambar di bawah adalah bagaimana matahari diramalkan beebentuk arini.

Hmm..rasa tak sabar plak nak tgu ptg.. Di Malaysia dikatakan tempat yg paling terang utk tgk ialah di Pulau Langkawi..owhh..I wish I were there..haha..

Subhanallah... Sebarang maklumat boleh tgk kat website Planetarium Negara.

Thursday, January 14, 2010

Zaman sekolah..

Hmm..pernah tak kowang tetiba teringat kawan2 lama especially kawan2 sekolah rendah or menengah yg dah berzaman tak jumpa..hahaha.. Sekarang dlm FB ada 2 3 gambar zaman sekolah telah dikeluarkan oleh kawan2 saya.
Biler sorang dah start..apa lagik meleretla.. tapi yang manis dan indahnya..dlm FB tu kawan2 yg dah lama tak jumpa mmg boleh jumpa.. contohnya..kawan sekolah rendah saya yg mmg pas sekolah tak jumpa lansung..bygkan my standard 6 was in year 1994..sekarang dah 2010..huh..tak ke dah 16 tahun tuh..lama giler...
Tgklah komen2 kat FB tu..tu baru sebahagian.. Nyembang apa saje kat situ..yelah lama tak jumpa. masing2 dah bawak diri. Dah dok sepah2 merata2..kat FB la tempat bertanya kabar..haha.. setakat waktu ini ada 300 lebihlah komen ditulis..

Klik utk lebih besar

Tu zaman sekolah rendah...sekolah menengah plak dah 10 tahun berlalu...tapi sekolah menengah tak heran sgt sebab my secondary school life tak best..mcm saya ceritakn... so tak excited sgt jumpa kawan sekolah menengah.. tak mcm kawan2 sekolah rendah..
Haha..yelah..mana idaknya..yg dulu pendek makin tinggi..dulu kurus dah gemuk..dulu gemuk dah kurus melidi cun melecun... Saya sgt sukalah FB ni sebab dpt mengeratkan balik hubungan yg lama dah terputus.. yg penting zaman sekolah rendah mmg saya tak dpt lupakan..


Ok kat atas ni pics masa form 5. Saya kelas 5 Sains 1 Sekolah Menengah Sultan Abdul Aziz, Teluk Intan.. Haha..dulu muka memasing mcm apa je kan..penyek semacam je..hahaha. Tgklah saya.. dulu muka saya mmg byk jerawat... Ada gak yg mulut2 capoi tu suka kata muka saya ni mcm bulan.. Yela..bulan kan berlopak2.. Ok..fine.. Tapi sekarang biler terjumpa saya balik sibuk ty..ko mkn apa shilla muka ko cantik? Haha..cantik ke muka mak ni? Moral of the story..jgn suka ngata org..haha.. Ha..awak2 tu jgn ketawa tengok saya!

Mode: Apa memori anda??

Saturday, January 9, 2010

Kenduri Kawen Ruzaina Ruzaini aka Nana

Hye...oklah..cerita ni sebenarnya seminggu yang lepas.. Kenduri ni kat Keramat AU5 pada 2 jan 2010..
Ruzaina ni bekas rakan sepejabat dulu. Walaupon dia department lain..tp rapat gakla.. Dia selalu mengadu dengan saya problem2 dia kat sana. Dia resign before me..n now dia sgt berjaya dengan perniagaan restorannya..bussinesswoman beb!!
Btw..kat sana saya jumpa kawan2 lama dulu..Farin n Hasri! Farin came all the way Melaka.. Suka suka..sebab dpt jumpa anak dia..'Akif!! Tgklah peps..'Akif tembam kan? berkat minum susu ibu ni..haha..

Oklah...kita layan gambo ekkk..saya tak pandai sgt pgg baby..



** Entry khas untuk Mazu..hehe..bukan pe..u kan tak dtg walimah dia. So kat sini I selitkan few pix masa I g kenduri dia aritu. Hmm..I tak taw mana org G** yg lain...Nana kata dia jemput..bz kot.. (kakak dia pon tak nampak..Kak M*****)

sudah lama..

Hurmm...sudah lama tak berblogging..bukan pe..my PC wat hal. tak taw nape nak blog je takleh..tapi FB yahoo..semua leh je bukak!pelik pelik...

tapi kini ku sudah temui chenta hati baru jadi harus berblog balik! banyak mende nak cerita ni...

ooww..latest news bout me..
- dah tak jadik guru kontrak dah..kerajaan takde duit nak sambung kontrak ku..huhu..sedih sedih..so saya menganggur sekarang..ada sesape nak cari driver?bibik?hehe...
- kelas master masih diteruskan. Alhamdulillah last semester lulus gak.. Sem ni nak dpt pointer lebih bagus, gred lebih bagus.. Sem ni amik subject core semua..huhu..hope I can make it!
- mungkin mencari rezeki dgn menjadi guru tusyen, bisnes or apa saja..asalkan halal =)

Hmm..tu je kot yg nak bgtaw..haha..nntlah saya post entry lain..bye peepss