Monday, May 25, 2009

Cara penggunaan TANDAS DUDUK yang MERBAHAYA !!(Argh..ngerinya!!)

Owh..sebenarnya saya tak sanggup nak tgk gambar di bawah..sgt mngerikan. Tapi saya nak berkongsi maklumat ni dengan sesiapa yang membaca blog ini. Info ini telah di email kepada saya seminggu yang lalu. Kepada ibu-ibu mengandung, pesakit jantung yang kronik dinasihatkan tidak membaca blog ini jika anda lemah semangat.

Banyak orang ketika terpaksa menggunakan TANDAS UMUM, terpaksa naik dan mencangkung di atas WC (water closet) DUDUK, untuk menghindari terkena bibir mangkuk yang dirasakan kotor. Namun tindakan ini akan membuat orang tersebut berada pada kedudukan yang sangat berbahaya.
Mencangkung diatas WC DUDUK sangat DILARANG kerana bahannya terbuat dari seramik / porselein, tidak mampu untuk menampung berat seluruh badan pada satu titik.
Tapi anda tiada pilihan untuk membuang air. Takkan nak tahan sampai balik rumah kot kan? So, ini solutionnya. Bersihkan bibir WC, kemudian tutup dengan kertas secukupnya. (Biasanya dalam tandas awam ada toilet roll kan?)
Berikut adalah peristiwa yang benar-benar terjadi jika anda memilih untuk mencangkung di atas WC. WC DUDUK itu terbelah, ketika seorang gadis duduk mencangkung ketika menggunakannya.

Jadi..berhati-hati walau di mana anda berada!!

1 comment:

happyichigo♥ said...

aaaaaaaaaaahh!! takutnyeeeeeeeeeeeee