Monday, November 17, 2008

GHD aNNuaL DiNNeR 2008

Hello..hello...
Entry kali ni saya nak citer pasal annual dinner company saya yg berlansung sabtu 15 nov 08 kat sunway hotel..dekat je dgn umah saya. Drive dlm 15 min dah sampai (klu tak jam k). Hmm..ni 1st time sy attend company dinner. Last year tak p sbb p wedding Farin kat Penang. Sorrylah lambat..hikss
Majlis mula kol 6.30ptg.. Semua org dpt door gift n lucky draw card. Tp saya tak dpt grand prize py lucky draw card..huhu..takpelah. Before masuk ada drinks and snacks provided. Masa time nilah nak tgk semua org lawa2. Jumpa colleagues2 yg lama tak jumpa e.g. Syimin yg kena base kt SD..dah besar perut dia.. Masa ni org yg p ofis tak mekap akan mekap..pki dress n so on..
Macam2 acara ada utk malam tu..Talent show, speech from OCM, tygn video, lucky draw, birthday celebration etc... Food kat situ oklah.... Mr keith telah mainkan 2 lagu dgn harmonika dia. Wah..tak sangka dia berbakat main harmonika.
Saya telah mendpt hadiah sebanyak 2 kali taw.. 1 utk persembahan dr Table 13..satu lagik dr Envi Group..huhu.. Mr Grant Wood and Mr Kevin Bridgeman telah menjadi juri utk Talent Show mlm tu..
Malam tu semuanya ok tp saya tak puas h ati tol dgn MC dia.. Dah ar speaking terabur..bile video stuck..dia kelam kabut tak taw nak kata pe..tp boss bg support yg baik. Sbb tu 1st time dia jd MC utk big event mcm tu..huhu... Nak taw sape MC malam tu? Huhu..sayalah... Patutnya org lain..tp sbb dia kena p Melbourne saya ganti.. sgt nervous k.. Mr Liong Khoo a few times dtg kat saya coolkan saya..hahaha..kelako kelako..
Dinner abes dlm kol 11..(tak termasuk dancing2 session). Hosh sgt penat ni...balik nak tido...
Oklah..juz enjoy pics below...

Me WiTH YoNG n Tee

SaPela MiNaH Ni..

CoLouRS oF THe NiGHT

Saturday, November 1, 2008

TRiP To JB SiRi 2

Kembali ke siri yang ke dua..
Hari Ahad, 26 okt 2008. Pagi-pagi lagik saya n zarikh dah bangun untuk menyiapkan sedikit makanan untuk dibawa. Kami arini nak g mandi air terjun..huhu.. Air terjun Kota Tinggi.
Dah siap2 semua, saya, zarikh, yang n makcikzarikh so bertolak n meet dak2 laki kat shell seri puteri. Taufik kwn zarikh tu will lead the convoy..(convoy ke 2 kete je..)
Kami bertolak dlm pukul 9am n sampai sana dalam kol 10++am.. On d way tu saya ternampak jalan masuk ke Felda taib andak.. Ala tempat si Mawi botak tu.. Hmm dapat dibayangkan…nnt bulan Disember mesti sesak jalan tu..almaklumlah..Mawi kawen.. Enough about Mawi.
Hosh..tak sangka Kat JB ni semua mahal2.. Nak masuk kat air terjun pon kena bayor.. per head RM9 for adult n another RM5 for a car park…hosh!!

aiR TeRJuN KoTa TiNGGi
Nak masuk kena byr taw..!

Dengan semangat yg berkobar2..kami pun berjalan lah nak masuk ke kwsn air terjun..sekali pakcik yg jg pintu masuk tu tahan kami. "Dik..takleh bwk masuk mknn.. Hanya jajan dgn air je boleh" Ha..? Peliknya...
Zarikh mmg ada kata mknn takleh bwk..but we thought mknn yg berbungkus yg takleh..yg ni kami masak sendiri. Terpaksalah kami port jap kat luar n buat2 mkn..haha.. Padahal..masing2 sibuk mencari buah fikiran camne nak masuk ni.. Apalagik..sorokkan dlm beg ar.. Nasib baik time nak masuk tu pakcik tu tak check or syak pape.. Haha..kelakar tol.. What do they expect from us the visitors? Not to bring our own food? Ish..ish..mungkin tidak..
Huhu..air terjun nampak dah. Kami telah pilih port yg baik punya utk meletakkan brg2 kami. Pe lagik..kami pon terus terjun..huhu… Huh..sejuk..dalam.. Bagi kami yg katik2 ni kenalh berhati2 waktu mandi..yelah takut pergi tempat yg dlm..
Tp mmg ada satu scene tu..kami yg pompuan2 katik ni telah melalui jalan "dalam". Apalagik..masing2 kelemasan ar..terjerit2..yg jantan2 ni taknaklah tolong kami kan..he..geramnya..
Biler dah selamat..masing2 gelakkan masing2. Masa kitorang dok terjerit2 tu rupanya..byk mata yg memerhatikan kami.. Adoi...malu malu...lantaklaklah. Agak lama jugak kami mandi di kawasan "biasa" tu.


PoMPuaN2 KeLeMaSaN - GaMBaR SeBeLuM LeMaS..

SeRoNoK SaMPai TaKNak BaLiK

Then kami bergerak plak ke kawasan yg ada gelungsur.. Kat situ dia dah wat structure utk visitors yg dtg... Satu yg lurus satu pusing2..wah..betol ke term ni? Tp kena sewa pelampung dulu..sbb nak main tu kena ada pelampung. Zarikh n Taufik pon pegilah sewa pelampong tu. So masing2 pon ambik turn nak mengelungsur.. Anyway..i’ve tried both of it. Memula saya try yg lurus tu.. Wuu..takutnya… Makcikzarikh lupa nak tanggalkan spek dia. So masa dia terjun sampai kat bwh..spek dia terjatuh sekali bersama..terus hilang..sian dia.. Tp keajaiban telah berlaku..tunggu...
After cuba yg tu kami cuba plak yg pusing2 tu. Yg ni ok gak.. Best. 1st time cuba takut gak..yelah..pusing2..buatnye tersangkut tengah2 tu kang..tak ke naya..haha.
Masalah ni keajaiban spek telah berlaku. Yang adik si zarikh tu telah megelungsur dan biler dia sampai di penghujung gelungsur n tenggelam dalam air..tiba2 spek makcikzarikh telah timbul.. Huhu..spek telah ditemui kembali!!
Kami masing2 ketawa.. Yelah..Yang tenggelam..spek timbul. So kiranya Yang telah menjadi heroin utk aritu... Lama gak kami mandi..sampai kol 2.. Klu tak fikirkan kami nak balik ke KL ptg tu gak..mgkn lama lagik kot kami kat situ.

So itulah cerita saya berombongan ke JB bersama Topek n Fai..berjalan2 sambil melawat sahabat kami zarikh di sana. Sangat best trip ni...mcm2 mende terjadi.Harap ianya menjadi kenangan yg baik buat kami semua. K.A.M.I. kawan selamanya..