Wednesday, October 29, 2008

TRiP To JB SiRi 1

Hi...minggu lepas kan cuti sampai isnin ..cuti deepavali..so saya n kwn2 telah melancong sambil melwt kawan kami di sana. Kami disini ialah..saya, taufik @ topek n fairuz @ fai.

SuaSaNa DaLaM BaS..topek me n fai
TeRPaKSa meNYeLiT uNTuK aMiK GaMBaR
Kami naik bas pada pukul 12pm dr puduraya menaiki bas transnasional..dan tiba jb dlm pukul 5pm. Zarikh kawan kami di jb jemput kat sana.. dr stesen bus larkin kami telah memulakan lawatan kami ke opis zarikh, umah bujang lelaki company zarikh utk tumpang dak laki 2 org tu then terus ke umah sewa zarikh utk berehat2..
After mandi..kami tgu plak adik n mak sedara zarikh yg juga dtg dr KL...sepatutnya mereka sampai awal...tp bus mereka rosak di tgh jln..so mereka sampai lewat dr kami yg bertolak lagik lambat dr depa..hahaha..sian Yang n makcik zarikh.. Yang adalah adik kepada zarikh n makcik zarikh saya panggil makcikzarikh..hehe..
Malam tu kami dinner di Anjung Warisan..ala tempat berlakon citer Dunia Anita n Toi AF6 main angklung tu. Suasana kat situ ok..best jugak. Abg yg anik order kitorang tu sgt peramah.. Saya, topek n fai telah memilinh nasi goreng anjung warisan..specialty kat sana.. Meal tu ada nasi goreng, udang black pepper, satay n timun. Owh ye..zarikh turut menjemput seorang officemate dia bersama2 dgn kami sbb mana muat kete nak sumbat 7 org..haha..so zarikh telah meminta tolong kawan dia..Taufik gak nama dak tu..so we decide to call him Tau n or Topek..Fik..haha..tp ttp salah panggil kan..huhu..

NaSi GoReNG aNJuNG WaRiSaN

(To Be HoNeST..TaK SeDaP MaNa PoN..HaHa..)

aCaRa MaKan2..KaMi piLiH MeJa DuDuK BeRSiLa..

Fai DeNGaN ABC.. ABC Dia ok la..


BeRPoSiNG DePaN AnJuNG WaRiSan aFteR DiNNeR
After makan..kami pon meneruskan rombongan cik zarikh ke Danga Bay. Hmm...lama tak dtg sini..last sekali saya dtg sini masa zaman berdating dolu..haha..bape tahun dah..dah berubah sgt.. Dulu mana ada umah limas, funfair, ekspo etc..skrg mcm2 ada..

Hmm..kami round2 dulu. then we decide to try umah hantu + roller coaster..tp kena byr 10hengget k..mahal tak?hmm..maybe target dia singaporean sbb tu mahal gilos..

Memula cam seram je nak main tu..yelah..bunyi huhaha..huhaha..bunyi hantu.. Tp biler masuk tak seram mana pon..

Most of us gelak sbb kelakar bunyi hantu tu.saya gelak + jerit.jerit bukan apa...jerit masa roller coaster tu berpusing2 n jatuh ke bawah..hmm..fobia naik roller coaster sebenarnye.keluar dr umah hantu + roller coaster tu tak abes2 ketawa lagik..sampai sakit perut..

Then..we all jalan2 lagik..sambil bergambar. after zarikh ajak kami berbasikal. actually that's one of our plan nak p danga bay..nak berbasikal beramai2..

We rent 2 bicycles. 1 naik 2 org..saya dgn topek n lagik 1 naik 5 org..zarikh, yang, makcikzarikh, taufik n fai.haha..sewa beskal tu selama 45 mins..tp kami ni berlagak sungguh..sejam takleh ke?ty kat tokey tu.. dia kata actually sejam..tp letak 45mins..

So bermulalah pengembaraan kami mengelilingi danga bay.haha..tak sampai 1/2 jam kami dah mula pancit!!bygkanlah..bape lama tak naik beskal..kayuh bagai nak rak ni..siap berlumba2...


WaLau PeNaT TeTap PoSing MauT..

Last2 nyer..tak sampai sejam pon kami berkayuh.yg kelakar nye lagik...beskal yg kami naiki (selepas bertukar passenger)..pancit dan rantainya jatuh..haha..lagiklah kami ketawa..patutlah susah nak kayuh..seksa!!

Sebab dah penat sgt + berpeluh2..kami pon lepak lah di kedai berdekatam utk minum.masing2 pon orderlah air..semua minum ais..teh o ais la..ais limaulah.tp malang tol nasib kami..lambat giler org tu siapkan air kami..limau plak takder.. Yg paling tak besh sekali..airnya tawar nak mampos..tak rasa gula lansung.hampes...

Makcikzarikh ty kakak waitress tu...air ni tawar.. boleh kakak tu kata ..klu tawar kenapa?dia pon mintaklah kakak tu tambahkan sikit gula.. then tunggu lagik.. ingatkan manislah..rupanya..sama jer..

Kami sgt sakit hati..camni baik minum air kosong je..cuma yg sedap minum malam tu fai..sbb dia order milo tarik..itu je yg manis.. tp dahaga py pasal..kami pon minum jela..

Nanti sambung siri 2 plak ek..mandi manda di air terjun

Friday, October 17, 2008

KeJe..BaLiK UMaH..KeJe







haha..itulah kehidupan seharian
keje..balik umah..keje..
klu lain sket..tgk wyg dgn kwn2 or adik saya..
lain sket lagik..baby sit my niece..haha my niece baru 3 bulan..tp gambo tu masa bape bulan tah..


dia suka nangis..so kdg klu mak dia dah penat..saya lah plak tidokan dia..haha


so tulah life saya..bosan tak?


tp apa nak kata..welcome to my life..


Wednesday, October 15, 2008

FaSHiHa

Assalammualaikum.. Salam sejahtera...
Ini blog saya..Org kata sharing is caring..So kat blog ni saya harap boleh ar sharing2 apa2 dgn org yg caring2..ahaksss
anyway..fashiha...stand for..farrah shilla hashim..that's my name...
sedap?terimakasih kepada bapak saya...
pada yg baca blog saya thanks so very much.
hope we can share something over here..