Thursday, March 6, 2014

Berada di sini skrg..

Assalammualaikum..

Last entry saya ada tulis yg saya akan ditempatkan di Sarawak.. Hari ini hari yg ke 17 saya di Sarawak..

Untuk makluman saya ditempatkan di daerah Betong, antara daerah yg ada di Sarawak ni.

Sumber gambar: http://scottthong.wordpress.com/2007/12/01/jbbc-betong-missions-trip-2007/

Sekolah yg saya bertugas skrg ialah SMK ST AUGUSTINE.

 Gambar\dr Google

Betong..........sebuah pekan kecik yg terletak 4 jam jauhnya dr bandar Kucihg. Pekan kecik yg pusig2 tak akan sesat punyala..hehe. Majoriti kaum di sini ialah Iban. Ada juga Melayu, Cina dll kaum.

Kehidupan di sini boleh dikatakan agak terbatas juga. hanya ada 3buah bank je..tu pon saya xde akaunnya (Agrobank, BSN & Hong Leong). Ikan fresh susah nak dapat..ikan mata merah/froze ada..n of cos rasanya..?? So pilihan yg ada ayam...muak juga ayam hari... Tp sayur murah... I like.. kedai ada..tp kena tau juga halal haramya.. brg mahal la..of cos berbeza dr Semenanjung..

Owh...ada mknn org Sarawak yg saya suka..mee kolok! Sedap!

Pada hari Ahad ada ada pasar tamu.. Petani2 dr kampug akan datang ke pekan Betong untuk meniaga.. Hmm..tgk gambar ayam tu..antara barangan yang djual di sana.. ada juga kelawar, katak, ulat sagu, sayur2 dan macam2..hehehe... nnt sy amik gambar lg ye..

RM14 seekor

Oklah...nnt sambug lg ye..
Now keje asyik check flight ticket punya price je...yela nk balik Semenanjung..haha... kaya..balik kg naik plane je skrg...

Friday, February 7, 2014

sambungan hmmm...

entry ni sambungan entry hmmm... yg lepas



nampaknya khidmat saya lebih diperlukan oleh anak2 di sarawak..anak2 semenanjung sudah ada guru yg cukup kot..
saya pasrah n redha... pikir positif..nak cari pengalaman di tempat orang...n kumpul duit2 byk2 utk byr hutang dan naik haji secepat mungkin..

oklah..wish me luck ye peps.. nk mendidik anak bangsa..insyaAllah satu pekerjaan yg mulia..
Alhamdulillah impian tercapai sudah..

17hb orientasi di goldcourse, Klang. 18hb fly.... bai bai

##ayat mcm x tersusun je mlm ni..

##impian: bila p sana..nk kurus...muahahahaha

ps: my exbf kt miri...ermmmm....


Tuesday, February 4, 2014

Damia Shawl from TDL siri 6

Assalammualaikum..

Utk peminat TDL, kini Damia shawl dtg lg..
Dgn 10 corak baru pastikan anda tidak ketinggallan mendapatkannya.. 

Ciri-ciri tudung:
Material: high quality chiffon
Saiz: +-185cm x 51xm (lebih panjang & lebih lebar dari dulu)

Harga: RM43 sehelai
Harga borong: RM33 sehelai (minimum 10 helai)
Postage: RM4 (SM) / RM (Sabah, Sarawak & Labuan)



 001



002 



 003



 004



 005



 006



 007



 008



 009



010



Kalau berminat..boleh PM saya di fb atau sms je 0173249676

Tuesday, January 28, 2014

hmmm....

suatu ketika 2 3 minggu lepas punya cerita


buka website KPM
klik link yg berkenaan
keluar interface ni...


masukkan IC 821003******
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


ok..hampa....
kbai

Thursday, January 23, 2014

Preloved item for sell!!

Hai hai hai...

Kat sini saya ada beberapa item nak let go..
mostly blouse la. ada yag x pernah pakai pon..almaklumlah org badan gebu2 ni..kdg2 beli x muat rupanya..nk buang syg..nk bg kat org pon xde plak yg berkenan
So klu ada sesape berminat boleh PM di fb or sms 0173249676
mention kod ekh klu tanya tu..
nak jual murah2 je..jgn risau..
all item still in good condition.




















Friday, January 10, 2014

Kotak Doorgift

Assalammualaikum..

Ok..utk bakal2 pengantin..kami kali ini menyediakan 1 lg perkhidmatan baru kpd anda. Kalau selalunya doorgift diisi dlm beg..apakata anda buat lain sikit dgn isi dlm kotak?

Kami menwarkan khidmat menyediaan kotak bersaiz 10cm (pjg) x 10cm (lebar) x 7cm (tinggi). 
Terdapat 3 warna; gold, silver & putih.

Ut hiasan, gambar2 di bawah adalah contoh hiasan kotak yg kami sediakan. Boleh juga request nk hiasan lain mengikut tema atau kemampuan anda.

Harga serendah 50sen sahaja!














Jika berminat atau ada sebarang pertanyaan bolehla hubungi/sms 0173249676 atau 
wasap  no 0122667664.

Friday, January 3, 2014

Pakej doorgift jimat lg murah 2014!

Salam peps... Happy New Year Two O One Four 

Sempena 2014, saya memperkenalkan pakej baru doorgift utk apa jua jenis event. Sama ada single doorgift atau dgn pakej.

Contoh single doorgift:




Marshmallows, choc n raisins n box with cute ribbon
RM1.50 (min order 100 pcs)



Marshmallows, choc n raisins n small cup with net & ribbon
RM2 (min order 100 pcs)




Anyaman ketupat
Boleh isi gula-gula @ telur.
Harga tanpa isi 50sen.


"Angpow" boleh isi gula-gula, marshmellow dll.
Harga serendah 70sen bergantung kpd isi angpow.


Kon boleh isi gula-gula, telur dll
Harga RM1 (min order 100pcs)

Bungkus plastik
Harga serendah 50sen.

Gambar yg ada adalah contoh barang. 
Boleh diganti dengan barangan yg lain, gula-gula, jelly bean, candy etc.

Yg ni plak antara pakej jimat lg murah dr kami
(Klik gambar ut view yg lebih besar)



Kalau nak pakej doorgft serendah RM2 ni boleh direct contact. Mgkn gambar ni tak cantik jelas..
SMS 0173249676 utk respon segera.. atau boleh PM d fb saya..